* LA TROBADA

c/ Teatre 4-1
T: 625 455 863
Web: www.latrobada.org
Horari: Dilluns a divendres laborables de 13-15:30h

La Trobada, el restaurant del temps, és el primer del país on es paga amb diners (una part de la clientela) o amb temps (l’altra). Obert a tothom, reuneix clients que cerquen un menú de qualitat a bon preu i altres que, afectats per la crisi, es troben en una situació econòmica molt precària.
Aquests últims hi arriben a partir d’un protocol de derivació i hi dediquen temps com a resposta voluntària a l’ajut rebut; així, reforcen la confiança en ells i en la societat —s’apoderen—, com a alternativa complementària a l’assistencialisme. La convivència —la trobada— dels dos mons els permet experimentar i poder replicar la força transformadora de la cooperació per combatre la desigualtat: tots dos hi afronten plegats un problema també compartit.
La Trobada fa cuina del temps: actual, estacional, pròxima i sense pressa. Sense afany de lucre, amb voluntat de sostenibilitat financera i emmarcat dins l’economia del bescanvi, el projecte l’impulsen ALEI (la xarxa de 31 entitats inclusives del tercer sector de Terrassa) i l’Ajuntament, i té el finançament inicial de la Fundació La Marató de TV3, el suport de Càritas i de l’Obra Social “la Caixa”, i la col·laboració de la colla castellera Minyons de Terrassa. Creu Roja Espanyola l’ha premiat com a Bona Pràctica 2013 d’inclusió social, i col·labora amb la Fundació Alícia.