 |
Tenir actualitzades les acreditacions que garanteixin que les
instal·lacions reuneixen les condicions d’higiene necessàries per oferir seguretat alimentària. |
 |
 |
 |
 |
 |
Mantenir, en l’oferta Amed, uns preus per al client en la línia dels preus habituals de l’establiment. |
 |
 |
 |
 |
 |
Tenir a disposició del client la informació sobre Amed, sobre alimentació saludable i oci actiu, un cop obtinguda l’acreditació. |
 |
 |
 |
 |
 |
CRITERIS DE COMPLIMENT OBLIGATORI DE CARÀCTER ALIMENTARI |
|
 |
Garantir que, per amanir, s’ofereixi oli d’oliva en qualsevol de les seves varietats, i que es cuini amb oli d’oliva o bé amb oli de gira-sol amb alt contingut d’àcid oleic (per a més informació cliqueu aquí). |
 |
 |
 |
 |
 |
Garantir que aproximadament un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses i/o llegums. |
 |
 |
 |
 |
 |
Garantir la presència d’algun producte integral (pa, pasta,arròs o d’altres). |
 |
 |
 |
 |
 |
Garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de segons plats sigui a base de:
• peix (blanc o blau) i/o marisc, o
• carns magres (amb baix contingut de greix). |
 |
 |
 |
 |
 |
Garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de les postres sigui a base de:
• fruita fresca (sencera o manipulada, p.e. macedònia) |
 |
 |
 |
 |
 |
Garantir que, en l’oferta de postres làctiques, hi figuri l’opció sense sucres afegits. |
 |
 |
 |
 |
 |
Oferir aigua potable no envasada de forma sistemàtica i gratuïta |
 |
 |
 |
 |
 |
Garantir la dosificació per copes o unitats individuals amb
relació al possible consum de begudes alcohòliques (vi, cava o cervesa). |
 |
 |
 |
 |
 |
Disposar de preparacions culinàries que no requereixin
l’addició de gran quantitat de greix (cremes, llard, margarines,mantegues o una gran quantitat d’oli) i fer servir tècniques culinàries com ara les coccions alimentàries al vapor, forn, graella, saltat, planxa, etc. |
 |
 |
 |
 |
 |
ALTRES ASPECTES DE CARÀCTER OPCIONAL QUE ES
VALORARAN |
 |
Els aspectes següents, tot i no ser de compliment obligatori, puntuaran a favor de l’obtenció de l’acreditació Amed. |
 |
 |
Prioritzar la utilització d’aliments frescos, de temporada i/o de producció local. |
 |
 |
 |
 |
 |
Incloure en la carta propostes de la gastronomia tradicional i local. |
 |
 |
 |
 |
 |
Oferir oli d’oliva verge en els setrills de les taules, i
potenciar que es presenti etiquetat o que se n’identifiqui
el grau, el tipus d’oliva i la procedència. |
 |
 |
 |
 |
 |
Prioritzar guarnicions de segons plats a base de verdures, hortalisses i llegums. |
 |
 |
 |
 |
 |
Oferir als clients de l’establiment Amed receptes d’alimentació mediterrània, que poden coincidir amb alguna de les
especialitats de la casa (disponibles per als clients a
l’establiment). |
 |
 |
 |
 |
 |
Oferir l’opció d’alguns plats combinats mediterranis
que es puguin proposar com a plat únic
(lleuger i no gaire abundant)
i/o la possibilitat de demanar mitges racions (opcions especialment
indicades
per a dies feiners). |
 |
 |
 |
 |
 |
Oferir la possibilitat de preparacions culinàries a les quals no
s’hagi afegit sal (“opcions sense sal”), amb condimentacions
alternatives (pebre, espècies, herbes aromàtiques, etc.). |
 |
 |
 |
 |
 |
Difondre activitats de lleure actiu (rutes a peu, circuits
cardiosaludables, etc.) a la ciutat i/o al voltant de l’establiment Amed. |
 |
 |
 |
 |