Requisits per obtenir l’acreditació Amed.
• Criteris de compliment obligatori de caràcter no alimentari
  (cliqueu aquí)
• Criteris de compliment obligatori de caràcter alimentari
  (cliqueu aquí)
• Altres aspectes de caràcter opcional que es valoraran
  (cliqueu aquí)
CRITERIS DE COMPLIMENT OBLIGATORI DE CARÀCTER
NO ALIMENTARI
 
Tenir actualitzades les acreditacions que garanteixin que les instal·lacions reuneixen les condicions d’higiene necessàries per oferir seguretat alimentària.
Mantenir, en l’oferta Amed, uns preus per al client en la línia dels preus habituals de l’establiment.
Tenir a disposició del client la informació sobre Amed, sobre alimentació saludable i oci actiu, un cop obtinguda l’acreditació.
CRITERIS DE COMPLIMENT OBLIGATORI DE CARÀCTER ALIMENTARI
 
Garantir que, per amanir, s’ofereixi oli d’oliva en qualsevol de les seves varietats, i que es cuini amb oli d’oliva o bé amb oli de gira-sol amb alt contingut d’àcid oleic (per a més informació cliqueu aquí).
Garantir que aproximadament un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses i/o llegums.
Garantir la presència d’algun producte integral (pa, pasta,arròs o d’altres).
Garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de segons plats sigui a base de:
peix (blanc o blau) i/o marisc, o
carns magres (amb baix contingut de greix).
Garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de les postres sigui a base de:
fruita fresca (sencera o manipulada, p.e. macedònia)
Garantir que, en l’oferta de postres làctiques, hi figuri l’opció de baix contingut de greix (semidesnatat o desnatat).
Garantir la dosificació per copes o unitats individuals amb
relació al possible consum de begudes alcohòliques (vi, cava o cervesa).
Disposar de preparacions culinàries que no requereixin
l’addició de gran quantitat de greix (cremes, llard, margarines,mantegues o una gran quantitat d’oli) i fer servir tècniques culinàries com ara les coccions alimentàries al vapor, forn, graella, saltat, planxa, etc.
ALTRES ASPECTES DE CARÀCTER OPCIONAL QUE ES
VALORARAN
Els aspectes següents, tot i no ser de compliment obligatori, puntuaran a favor de l’obtenció de l’acreditació Amed.
Prioritzar la utilització d’aliments frescos, de temporada i/o de producció local.
Incloure en la carta propostes de la gastronomia tradicional i local.
Oferir oli d’oliva verge en els setrills de les taules, i
potenciar que es presenti etiquetat o que se n’identifiqui
el grau, el tipus d’oliva i la procedència.
Prioritzar guarnicions de segons plats a base de verdures, hortalisses i llegums.
Oferir als clients de l’establiment Amed receptes d’alimentació mediterrània, que poden coincidir amb alguna de les especialitats de la casa (disponibles per als clients a l’establiment).
Oferir l’opció d’alguns plats combinats mediterranis
que es puguin proposar com a plat únic
(lleuger i no gaire abundant) i/o la possibilitat de demanar mitges racions (opcions especialment indicades
per a dies feiners).
Oferir la possibilitat de preparacions culinàries a les quals no s’hagi afegit sal (“opcions sense sal”), amb condimentacions alternatives (pebre, espècies, herbes aromàtiques, etc.).
Difondre activitats de lleure actiu (rutes a peu, circuits cardiosaludables, etc.) a la ciutat i/o al voltant de l’establiment Amed.